fbpx

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden HSN (Hans Sandor Nagy)

1. Algemeen

1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en producten van HSN (Hans Sandor Nagy), gevestigd te Eigenlostraat 152, 9100 Sint-Niklaas, België, met btw-nummer BE0866126163.
1.2. Door gebruik te maken van onze diensten of door producten bij ons te bestellen, gaat u akkoord met deze algemene voorwaarden.
1.3. HSN behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden op elk moment te wijzigen. De gewijzigde voorwaarden zijn van toepassing vanaf het moment dat ze op de website worden gepubliceerd.
1.4. Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden nietig of ongeldig wordt verklaard, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.

2. Ontwerpservice

2.1. Het ontwerpen van sieraden is een creatieve dienst die tijd en expertise vereist. Het eerste ontwerpadvies en bespreking zijn vrijblijvend. Echter, voor verdere ontwerpen of gedetailleerde renders wordt een vergoeding gevraagd.
2.2. De kosten voor het ontwerpen van een op maat gemaakt sieraad bedragen € 150. Deze kosten kunnen bij een definitieve bestelling worden verrekend, tenzij anders overeengekomen.
2.3. Indien er geen bestelling volgt na het ontvangen van een ontwerp of render, blijft de ontwerpkost van toepassing en dient deze binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur te worden voldaan.
2.4. HSN zal klanten altijd vooraf informeren over mogelijke kosten die aan het ontwerptraject verbonden zijn. Indien een klant besluit het proces niet voort te zetten, blijven de kosten voor de reeds verrichte diensten verschuldigd.

3. Bestelling en Betaling

3.1. Een bestelling voor het vervaardigen van sieraden is definitief zodra de klant schriftelijk akkoord heeft gegeven op het ontwerp en de prijsopgave.
3.2. Alle betalingen dienen te worden voldaan binnen 8 dagen na ontvangst van de factuur, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
3.3. Bij vertraging in de betaling behoudt HSN zich het recht voor om de productie van het sieraad stop te zetten tot de betaling is voldaan.
3.4. Indien een klant het project annuleert na goedkeuring van het ontwerp, worden alle tot dan toe gemaakte kosten in rekening gebracht, inclusief de kosten voor het ontwerp en de gebruikte materialen.
3.5. Alle prijzen zijn exclusief btw, tenzij anders aangegeven.

4. Garantie en Aansprakelijkheid

4.1. Alle sieraden worden vervaardigd volgens de hoogste standaard. HSN biedt een garantie van 5 jaar op productie- en materiaalfouten.
4.2. Schade door verkeerd gebruik, ongevallen of normale slijtage valt niet onder de garantie.
4.3. De klant is verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte informatie, zoals ringmaten of materiaalselecties. HSN is niet aansprakelijk voor schade of fouten die voortkomen uit foutieve informatie verstrekt door de klant.
4.4. De aansprakelijkheid van HSN is beperkt tot het bedrag van de factuur van de betreffende bestelling. Voor indirecte schade wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

5. Wijzigingen en Aanpassingen

5.1. Klanten kunnen wijzigingen aanbrengen in het ontwerp na de eerste bespreking. Bijkomende ontwerpkosten zullen in rekening worden gebracht als deze wijzigingen buiten het oorspronkelijke voorstel vallen.
5.2. Na goedkeuring van het ontwerp kunnen geen verdere wijzigingen worden doorgevoerd zonder aanvullende kosten.
5.3. Eventuele extra kosten zullen schriftelijk worden gecommuniceerd en moeten door de klant worden goedgekeurd voordat ze in rekening worden gebracht.

6. Retour- en Annuleringsbeleid

6.1. Aangezien elk sieraad op maat wordt gemaakt, is het niet mogelijk om sieraden te retourneren, tenzij er sprake is van een productie- of materiaalfout.
6.2. Indien een klant besluit om de bestelling te annuleren nadat het productieproces is gestart, worden de gemaakte kosten voor het ontwerp, de materialen en het werk in rekening gebracht.
6.3. Voor maatwerkproducten is het herroepingsrecht zoals voorzien in de Belgische wetgeving op consumentenbescherming niet van toepassing, conform artikel VI.53 van het Wetboek van Economisch Recht.

7. Communicatie

7.1. Alle communicatie betreffende het ontwerp, de prijsopgave en eventuele wijzigingen vindt schriftelijk plaats, hetzij per e-mail of per schriftelijke overeenkomst.
7.2. Eventuele klachten dienen binnen een redelijke termijn na ontdekking van de gebreken schriftelijk aan HSN te worden gemeld, zodat HSN de gelegenheid krijgt deze op te lossen.

8. Toepasselijk recht

8.1. Op alle overeenkomsten tussen HSN en de klant is Belgisch recht van toepassing.
8.2. Geschillen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank in het arrondissement Dendermonde.

9. Naservice en Garantie

9.1. Levenslange Naservice
Hans Sandor Nagy biedt levenslange naservice op al zijn unieke creaties voor vervorming, verkleuring en zetwerk, onder de volgende voorwaarden:
 
Zetwerk Controle: Het zetwerk dient gecontroleerd te worden binnen een periode van 2 tot 4 jaar na aankoop. Afspraak voor deze controle kan uitsluitend worden gemaakt via de website van Hans Sandor Nagy. Creaties kunnen uitsluitend op afspraak worden ingeleverd van dinsdag tot vrijdag. Zaterdagen zijn slechts beschikbaar op uitzonderlijke dagen die door Hans Sandor Nagy persoonlijk worden goedgekeurd.
 
Ringmaat Garantie: Er geldt een garantie op de ringmaat gedurende 1 jaar vanaf de datum van aankoop. Uitsluitingen voor deze garantie zijn van toepassing op personen die een dieet volgen, ernstig ziek zijn of zwanger zijn.
 
9.2. Beperkingen en Uitsluitingen
De garantie dekt geen onzichtbare fabricagefouten en schade veroorzaakt door onjuist gebruik of intensieve blootstelling aan zware arbeid. Hieronder vallen, maar zijn niet beperkt tot, het dragen van sieraden tijdens werken met cement, verbouwingen, tuinaanleg en andere zware handarbeid. Slijtage die door de drager zelf is veroorzaakt, valt niet onder de garantie.
 
9.3. Unieke Creaties en Uitsluiting van het Consumentenrecht
Elke creatie van Hans Sandor Nagy is handgemaakt en uniek, waardoor het herroepingsrecht voor consumenten zoals vastgelegd in artikel VI.45, §1 en VI.53 van het Wetboek van Economisch Recht niet van toepassing is. Dit geldt voor aankopen in het atelier en op beurzen, aangezien beurzen worden beschouwd als een verlengde van de fysieke verkoopruimte.
 
9.4. Garantievoorwaarden en Communicatie
Alle communicatie betreffende naservice en garantie dient uitsluitend te geschieden via de officiële kanalen van Hans Sandor Nagy (de website en/of e-mail). Communicatie via andere wegen, zoals mondeling of via sociale media, maakt de garantie ongeldig. De garantie vervalt eveneens indien de creatie door derden is aangepast of hersteld zonder expliciete schriftelijke toestemming van Hans Sandor Nagy.
 
9.5. Toepasselijk Recht en Bevoegde Rechtbank
Op de garantie en naservice zijn de wetten van België van toepassing. Voor geschillen die voortvloeien uit deze garantie en naservice, is uitsluitend de rechtbank van de vestigingsplaats van Hans Sandor Nagy bevoegd.

Scroll To Top
  • Menu
Close

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping